Onderdak

Dagbesteding “Onderdak”, is gestart in 2016. Het is een unieke vorm van dagbesteding in huiselijke sfeer. Onderdak is gevestigd in een oude dokterswoning met een prachtige ruime tuin in de dorpskern van ’s-Gravenzande. Met het aanbieden van activiteiten gericht op persoonlijke interesse en mogelijkheden van de individuele cliënt, streven wij met een gemotiveerd team naar een betekenisvolle besteding van de dag waarbij wij vaardigheden zoveel mogelijk in stand houden. Deze kleinschalige vorm van dagbesteding is gericht op mensen die lijden aan een vorm van dementie.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt een individueel begeleidingsplan opgesteld, waarin de persoonlijke wensen & interesses uitgebreid beschreven worden. Daarnaast wordt de zorg elk halfjaar, en zo nodig eerder, geëvalueerd en wordt het plan bijgesteld waar nodig.

Activiteiten

De activiteiten worden afgestemd op de persoonlijke interesse van de cliënt. Tot de mogelijkheden behoren o.a.; jeu de boules, biljarten, bewegingsgym, koken, geheugentraining, muziek (klassiek), creatieve activiteiten, spelvormen, dierverzorging en tuinieren. Er worden afwisselende activiteiten aangeboden die gericht zijn op het zoveel mogelijk in stand houden van de vaardigheden van de cliënt.

Voeding

Elke dag wordt op Onderdak de maaltijd vers bereid. We bedenken samen met de cliënten wat er op het menu staat, boodschappen worden gedaan en de maaltijd wordt voorbereid en gekookt. In de huiselijke woonkamer wordt vervolgens gezamenlijk genoten van de vers bereide maaltijd.

Mantelzorgondersteuning

De begeleiding is in handen van op elkaar ingespeelde professionals aangevuld met een team van vrijwilligers. Naast de zorg voor cliënten, bieden we ook mantelzorgondersteuning aan familie en andere mantelzorgers.

Openingstijden

Onderdak biedt van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur een gevarieerd programma met veel ruimte voor de individuele behoefte van cliënten. Per dag is er ruimte voor 12 cliënten. Alle activiteiten worden in kleine groepjes ondernomen en zijn afgestemd op de persoonlijke interesse van de cliënt.

Financiering

Heeft u een indicatie Begeleiding groep vanuit de WMO, dan wordt de dagbesteding volledig vergoed. De dagopvang kan ook vanuit de Wet Langdurige Zorg gefinancierd worden. Ook zonder indicatie bent u van harte welkom en bestaat de mogelijkheid de kosten van de dagbesteding zelf te financieren.

Vervoer

Als cliënten starten op het ontmoetingscentrum wordt er gekeken naar de mogelijkheden van vervoer. Kan iemand zelfstandig komen, of wordt iemand gebracht door bijvoorbeeld familie? Indien er een vervoersindicatie is afgegeven kan de cliënt ook opgehaald worden.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact met ons opnemen.

Pallia Zorgbureau Tel: 0174 441527